În cadrul ședinței au fost examinate rezultatele alegerilor locale generale, precum și ale noilor alegeri parlamentare care s-au desfășurat pe 20 octombrie.

A avut loc un schimb de opinii cu privire la rezultatele obținute de echipa PSRM în fiecare raion.

Conform informațiilor prezentate de președintele PSRM, Zinaida Greceanâi, PSRM a obținut cumulativ cel mai mare număr de mandate – 326, fiind pe primul loc, la nivel de consilii raionale și municipale, inclusiv 22 mandate în Consiliul municipal Chișinău și 7 mandate în Consiliul municipal Bălți.

În 4 consilii raionale: Briceni, Dondușeni, Ocnița și Taraclia - partidul are majoritatea și poate forma de sine stătător organele de conducere ale raioanelor.

În calitate de președinți de raion au fost aleși deja 6 reprezentanți ai PSRM. Reprezentanții PSRM au devenit primari în opt centre raionale -  Anenii Noi, Briceni, Criuleni, Comrat, Ceadâr-Lunga, Florești, Ocnița și Soroca.

În urma rezultatelor noilor alegeri parlamentare, candidatul PSRM, Vitalie Evtodiev, a câștigat în circumscripția din Transnistria. Drept urmare, fracțiunea parlamentară a PSRM este formată în prezent din 36 de deputați.