image
Sursa foto: GettyImages

Cinci bebeluși au venit pe lume în drum spre maternitate în ultimele două zile

Doar în ultimele două zile, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, a asistat cinci nașteri la etapa de prespital, care au decurs fără complicații.

La data de 11 ianuarie curent, echipele de asistență medicală urgentă din raioanele Florești și Soroca au asistat două nașteri chiar în ambulanță. În ambele cazuri, travaliul s-a declanșat spontan în timpul transportării pacientelor la maternitate. Venirea pe lume a unei fetițe și respectiv a unui băiețel cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldată cu succes.

Totodată, la data de 12 ianuarie curent, în raioanele Ialoveni și Ștefan Vodă au fost înregistrate trei nașteri, inclusiv una în ambulanță. Trei bebeluși au venit sănătoși pe lume, iar ulterior, mamele și nou-născuții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Potrivit IMSP, pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, 3913 persoane au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1456 pacienți, dintre care 1247 adulți și 209 copii

Noutăţile partenerilor

comentarii: