image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Au început examenele de BAC; În acest an, la sesiunea de bacalaureat sunt înscriși peste 16 mii de absolvenți

Elevii din comunitățile minoritare au susținut astăzi primul lor examen de Bacalaureat, la limba română. La test au fost înscriși aproape trei mii de absolvenți, din toate localitățile. Echipa JurnalTV a mers la Liceul „Antioh Cantemir” din Chișinău, unde tinerii au trebuit să demonstreze că au citit poezia lui Eminescu, „Luceafărul”.

Înainte de a intra în interiorul liceului, elevii au fost obligați să-și dezinfecteze mâinile. Ulterior, le-a fost efectuată termometria și au trecut prin detectorul de metal.

Prima probă la examenul de bacalaureat a început la ora 9:00. Elevii au avut la dispoziție 180 de minute să scrie tot ce știu. Primul absolvent care a ieși din sala de bac s-a descurcat cu toți itemii în nici două ore.

Pentru mulți, poezia lui Eminescu a fost o provocare, dar spun că au știut cum să iasă din încurcătură.

Alții însă, nu s-au așteptat ca testul să fie atât de ușor.

Ca de obicei, cele mai mari emoții le-au avut rudele și profesorii.

Marți, 8 iunie, absolvenții de liceu vor susţine examenul la limba de instruire, iar vineri, 11 iunie, urmează să aibă loc examenul la limba străină. Pentru 15 iunie este planificat examenul la proba de profil, iar pe 18 iunie urmează examenul la disciplina propusă spre alegere. Potrivit Ministerului Educației, examenele din acest an vor avea loc în 93 de centre de bacalaureat. La sesiune sunt înscriși peste 16 mii de candidați, în scădere față de anii precedenți.

Citeşte mai mult despre

BAC

Noutăţile partenerilor

comentarii: