image
Sursa foto: gov.md

Angela Merkel, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu: „Mă bucur că cetățenii din Moldova v-au dat un mandat puternic”

Cancelarul german Angela Merkel i-a transmis un mesaj de felicitare președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia victoriei obținute în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Mă bucur că poporul din Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul federal va continua să sprijine cu plăcere Republica Moldova”, se arată în mesajul publicat de Biroul de presă și informare al guvernului federal.

„Vă doresc mult succes și mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, a mai spus Angela Merkel.

Precizăm că victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din RM a fost salutată de mai mulți șefi de stat și înalți demnitari.

Primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu a fost președintele României, Klaus Iohannis, care intenționează să vină în scurt timp la Chișinău. La fel, și președintele rus Vladimir Putin a transmis de felicitare.

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie preşedinte din istoria statului. Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon, cu un scor de peste 57,7%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: