image
Sursa foto: Reuters

Bob Dylan a declarat că imaginile cu moartea lui George Floyd i-au „făcut rău”

Legendarul muzician Bob Dylan a mărturisit, într-un rar interviu publicat vineri de New York Times, că i-a „făcut rău” să vadă înregistrarea video cu moartea americanului de culoare George Floyd, asfixiat la data de 25 mai de un poliţist alb în statul său natal, Minnesota, relatează Agerpres.

„Mi-a făcut rău să-l văd torturat astfel'', a declarat muzicianul în primul său interviu acordat după câştigarea premiului Nobel pentru Literatură în 2016.

„Depăşeşte groaza. Sperăm că în curând se va face dreptate familiei Floyd şi ţării", a adăugat el.

În vârstă de 79 de ani, legendarul muzician folk-rock, ale cărui piese, precum „Hurricane'' (1976), denunţă violenţa poliţiei faţă de minoritatea de culoare, va lansa la 19 iunie primul său album cu piese originale din ultimii opt ani, „Rough and Rowdy Ways''.

La sfârşitul lunii martie, când pandemia a început să lovească puternic Statele Unite, Bob Dylan a lansat prima sa melodie din ultimii în opt ani, „Murder Most Foul'', o baladă de 17 minute dedicată asasinării preşedintelui John F. Kennedy.

În interviul publicat vineri, realizat telefonic de la domiciliul său din Malibu, California, el s-a declarat pesimist cu privire la viitorul lumii şi consecinţele pandemiei provocată de noul coronavirus. „O aroganţă extremă poate avea uneori urmări dezastruoase. Poate că suntem pe punctul anihilării", a spus artistul dând deoparte orice noţiune de avertizare „biblică''.

El a spus că nu se gândeşte la propria moarte. „Mă gândesc la moartea rasei umane", a spus muzicianul. „Călătoria lungă şi ciudată a maimuţei goale (...) Fiecare fiinţă umană, oricât de tare şi de puternică, este fragilă în faţa morţii. Mă gândesc în general, nu în termeni personali'', a adăugat el.

Înainte de pandemie, Bob Dylan a susţinut regulat concerte. El avea planificată în special o serie de concerte în aprilie în Japonia şi în iunie în Statele Unite, toate evenimentele fiind însă anulate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: