image
Sursa foto: jurnal.md

PPDA cere măsuri în privința BNM și a Guvernului pentru neexecutarea recomandărilor Comisiei de anchetă privind jaful bancar

Pe data de 1 ianuarie, a expirat termenul de executare de către Guvern și Banca Națională a prevederilor Raportului Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

„Nimic nu s-a făcut”, afirmă vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care cere Comisiei economie, buget și finanțe, precum și Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, să ia măsuri în situația în care aceste prevederi nu au fost executate.

„La 1 ianuarie, pentru Guvernul și Banca Națională a expirat termenul de executare a unor prevederi ale Hotărârii Parlamentului nr. 143 cu privire la Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare. NIMIC NU S-A FĂCUT! În acest context, Platforma DA cere Comisiilor parlamentare pentru economie, finanțe și buget și pentru securitate națională, apărare și ordine publică, fiind responsabile pentru controlul parlamentar asupra exercitării prezentei Hotărâri, să ACȚIONEZE, fără ca să facă referință la vacanță. Cinci ani autoritățile statale s-au aflat într-o vacanță de impotență în raport cu devalizarea sistemului bancar. AJUNGE!”, afirmă Alexandru Slusari, care a adresat comisiilor câte un demers.

demers comisiidemers comisii

demers comisiidemers comisii

Noutăţile partenerilor

comentarii: