image
Sursa foto: insider.com

Uraganul Dorian se îndreaptă spre statul american Florida

Uraganul Dorian urmează să lovească statul american Florida la finalul acestei săptămâni, iar efectele acestuia se vor simţi şi în primele zile ale săptămânii viitoare.

Meteorologii au reclasificat uraganul ca fiind unul de categorie 4, după ce, anterior, acesta fusese clasificat ca fiind unul de categorie 3. Vântul ar urma să atingă 113 kilometri pe oră în anumite regiuni din Florida, după cum au avertizat joi reprezentanţii Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA) din Statele Unite, citați de mediafax.ro.

„Există un risc crescut de formare a unor furtuni care pot pune vieţile oamenilor în pericol de-a lungul mai multor porţiuni ale coastei de est a Floridei”, au anunţat reprezentanţii NOAA, care au adăugat că este prea devreme pentru a determina care vor fi zonele cele mai afectate.

„Va fi un uragan foarte mare, probabil unul dintre cele mai mari”, a postat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pe Twitter.

Deşi meteorologii au preconizat în ultimele zile că uraganul Dorian va lovi Puerto Rico, teritoriul american nu a suferit pagube importante, uraganul lovind mai puternic Insulele Virgine Britanice şi Insulele Virgine Americane.

Între timp, Donald Trump şi-a anulat vizita pe care o avea programată la finalul acestei săptămâni în Polonia deoarece doreşte să rămână în Statele Unite pentru a se asigura că autorităţile sunt pregătite pentru uraganul Dorian, potrivit Reuters.

Vizita preşedintelui american la Varşovia urma să aibă loc cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Trump a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va merge în locul său în Polonia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: