De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca, Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Angajații IGSU au avut misiunea de a tracta un autobuz școlar fără elevi în apropiere de localitatea Parcani, raionul Șoldănești, dar și o ambulanță cu pacient în apropiere de localitatea Rublenița, raionul Soroca.

Șase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă au fost deblocate de pompierii din Rezina, iar o altă ambulanță care se grăbea la pacient a fost tractată de salvatorii din Ungheni.

Salvatorii din Bălți au împărțit pâine oamenilor în etate și persoanelor cu necesități speciale din satului Valea Norocului, raionul Sângerei.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor pe parcursul zilei ieri la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 340 unități de tehnică și 580 de persoane, fiind împrăștiate 1300 de tone de material antiderapant.

Drumurile din țară sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă. În caz de riscuri oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.