image
Sursa foto: SeeCannes.com

CANNES 2018: Filmele Netflix nu vor fi prezente la ediţia de anul acesta

Platforma video online Netflix nu îşi va prezenta filmele la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, a declarat Ted Sarandos, într-un interviu acordat revistei de specialitate Variety, citat de EFE.

"Vrem ca filmele noastre să fie difuzate în condiţii egale cu celelalte producţii (...). Ne asumăm un risc să ne prezentăm filmele şi cineaştii noştri la un festival în care nu suntem trataţi cu respect. Ei au fost cei care au dat tonul. Nu cred că este bine pentru noi să mai participăm", a declarat Ted Sarandos, directorul însărcinat cu conţinuturile audiovizuale al Netflix.

După controversa suscitată anul trecut privind prezenţa în selecţia oficială şi aspirante la un Palme d' Or a filmelor 'Okja' şi 'The Meyerowitz Stories', două producţii Netflix difuzate direct pe micile ecrane, organizatorii Festivalului de la Cannes au decis ca pe viitor să participe la concurs doar filme ce vor putea fi vizionate în sălile de cinema din Franţa.

Prin urmare la cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care se va desfăşura în perioada 8 - 19 mai, filme difuzate pe platforme audiovizuale precum Netflix nu vor putea fi prezente decât în afara concursului, exceptând cazul în care vor fi difuzate anterior în cinematografe, ceea ce deocamdată nu se preconizează.

Ted Sarandos s-a declarat nemulţumit de această decizie, acuzându-l făţiş pe delegatul festivalului, Thierry Frémaux, de "schimbarea regulilor", contrar spiritului oricărui festival internaţional de film. "Rolul festivalurilor este de a ajuta ca filmele să fie descoperite şi să-şi găsească un distribuitor", a precizat Sarandos.

El a ţinut să precizeze că Netflix nu va fi prezent cu filmele sale nici în afara concursului, exprimându-şi încrederea ca organizatorii Festivalului de la Cannes să revină asupra deciziilor luate şi "să se modernizeze".

"Vom continua să sprijinim toate filmele şi pe toţi cineaştii. Încurajăm Cannes-ul să se alăture comunităţii cinematografice mondiale şi să ureze bun venit noului", a precizat Ted Sanders.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: