image
Sursa foto: Jurnal.md

Filip, despre controversata rectificare a bugetului, eventuala demitere a Guvernului Chicu și scandalul legat de Gațcan

Liderul PD, Pavel Filip, afirmă că formațiunea pe care o conduce nu a primit nicio invitație oficială la discuții pentru instalarea unui nou guvern și că dacă și se va angaja în vreo discuție pentru demiterea actualului Guvern și învestirea unui nou cabinet de miniștri, atunci acest lucru se va produce doar în urma unei decizii a Biroului Executiv sau a Consiliului Politic Național.

„Aceste două grupuri, Candu și Șor, au interesele lor, vor să creeze haos și instabilitate în țară pentru că în ape tulburi se prinde mai ușor peștele și pentru că în situații de haos și criză îți poți rezolva o multitudine de probleme. Ceea ce vor ei e clar. Ne surprind însă partidele proeuropene. Conștient sau inconștient opoziția veritabilă de dreapta face jocul celor care se ocupă insistent de destabilizarea situației în țară”, a declarat Filip, în cadrul unui briefing.

Liderul PD a mai precizat că formațiunea pe care o conduce nu a primit nicio invitație oficială pentru discuții privind instalarea unui nou guvern.

„PD poate discuta cu orice formațiune politică din Parlament, dar nu și cu cei care au crescut în bază de corupere politică, prin cumpărarea deputaților. Când PD se va angaja în vreo discuție, se va face public acest lucru. Asemenea decizii se iau la Biroul Executiv sau Consiliul Politic Național”, a adăugat liderul PD.

Întrebat despre rectificările bugetare aprobate de Guvern prin asumare de răspundere, care prevăd inclusiv majorarea salariilor pentru unii angajați ai Parlamentului, Filip a spus: „Trebuie de luat în calcul că cele mai importante sunt majorările salariale pentru toți lucrătorii medicali. În același timp pentru pensionari, prima casă pentru toți angajații instituțiilor de forță. Dacă vorbim despre aparatul parlamentului, nu este vorba de mulți funcționari sau deputați, este vorba despre oameni care muncesc în această instituție exact ca și alți oameni. Nu cunosc în detaliu, dar cred că e vorba de până la 100 de angajați. Nu cred că e o prioritate, dar nu putem să scoatem în evidență o scăpare foarte mică în comparație cu zeci și sute de mii de oameni care au beneficiat din aceste modificări.”

Cât despre cazul Gațcan, Pavel Filip a spus că îi ridică semne de întrebare de ce atunci când din PD se cumpără deputați nu se ridică asemenea scandal.

„E chestiunea celor din PSRM. Procuratura a inițiat cauză penală. Am toată certitudinea că se vor clarifica lucrurile. Am urmărit, am și eu multe întrebări. Am văzut multe impacientare. Nu am văzut niciun interes când erau cumpărați deputați din PD. Atunci când noi facem această selectare a subiectelor care ne plac, am multe semne de întrebare. Eu am toată certitudinea că acest om trebuie să vină, să ne spună la toți ce s-a întâmplat, are și obligațiunea aceasta față de societate, pentru că este deputat”, a punctat Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: