image
Sursa foto: psnews.ro

Expert de la București: „Niciodată alegerile din Republica Moldova nu au fost atât de contestabile”

Ce s-a întâmplat în cadrul scrutinului este fără precedent, iar asta demonstrează că populația este înspăimântată. Declarația aparține sociologului român Dan Dungaciu și a fost făcută la Jurnal TV.

„Niciodată alegerile din Republica Moldova nu au fost atât de contestabile”, a mai subliniat Dungaciu în cadrul dezbaterilor privind scrutinul parlamentar.

Dan Dungaciu s-a referit și la informațiile apărute în presă cu referire la fraudarea alegerilor și mituirea votanților, aspect care ar urma să aducă reacții din exterior.

Totodată, experții invitați în studioul Jurnal TV au comentat faptul că la aceste alegeri mai mulți conaționali din diasporă nu au putut vota în baza pașapoartelor expirate.

Un alt detaliu remarcat de analiști a fost modalitatea de validare a voturilor locuitorilor din Transnistria.

O altă abatere adusă în discuție în timpul emisiunii s-a referit la procesele verbale semnate înainte de închiderea secțiilor de votare.

Iar unul dintre invitați spune că a fost martor ocular la metodele de presiune folosite de PD în ziua alegerilor.

Șeful PD Vladimir Plahotniuc nu a fost de găsit la telefon pentru a da o replică, iar purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, ne-a spus că formațiunea nu comentează în niciun fel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: