image
Sursa foto: captură video

Ion Ceban dezminte informațiile privind semnarea Acordului adițional cu Primăria București

„Acordul Adițional de Colaborare între Primăria Chișinău și Primăria București a fost aprobat, NU SEMNAT, cu majoritatea voturilor consilierilor prezenți la ședința comună”, a declarat Primarul General al Capitalei, Ion Ceban după ce în spațiul public a apărut informația precum că cele două primării ar fi semnat un acord de înfrățire, iar Primăria București a dezmințit aceasta, precizând că oaspeții din România au venit doar în scop cultural.

Ion Ceban a explicat că nu a fost vorba despre faptul că în ședința de la data de 15 ianuarie se va semna vreun acord.

„A fost votarea acestui acord conform procedurilor, de către 42 de consileri din CMC. Consiliului General al municipiului București care au asistat la ședința comună au participat în calitate de oaspeți, dar potrivit declarațiilor acestora sunt disponibili să aprobe acordul respectiv în Consiliul general. Numai după aceasta se poate vorbi despre semnarea lui. Sunt anumite proceduri care prevăd adoptarea în ședință a acestor documente iar după ce este votat urmează să fie transmis pe cale oficială, prin minsterul de Externe, ministerului de Externe de la București, ca acesta să fie ulterior transmise primăriei. Vizita delegației române la Chișinău a fost prilejuită de evenimentele culturale dedicate celei de-a 170-a aniversări de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu”, a declarat Ceban.

Totodată, Ceban cere surselor media care au făcut publice aceste informații să dezmintă în cel mai scurt timp, în caz contrar acestea vor fi atacate în judecată pentru fals și manipulare.

Ion Ceban a precizat că după aprobare de către CMC, Acordul adițional de colaborare la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 04.11.1999, urmează a fi transmis pre aprobare, conform procedurilor, Consiliului general al municipiului București, după care, documentul va fi semnat de primarii celor două municipalități.

Amintim că la data de 15 ianuarie a avut loc o ședință comună la care au fost prezenți consilerii CMC, dar și un grup de reprezentanți ai primăriei București în frunte cu viceprimarul general al Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, cu prilejul manifestărilor culturale pentru a marca 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Tot atunci, în cadrul ședinței a fost votat și acest acord de către 42 de consilieri ai CMC.

După ședință, în spațiul public a apărut versiunea că cele două primării „ar fi semnat Acordul de Înfrățire”. În acest sens Primăria București a venit cu o reacție și a dezmințit informațiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: