image
Sursa foto: cdep.ro

Deputat român: „Igor Dodon se răzbună pe cetățeni și încercă să dovedească Moscovei că poate fi de folos în continuare”

„Igor Dodon se răzbună pe cetățeni și încercă să dovedească Moscovei ca poate fi folosit în continuare ca instrument de influență și presiune în R. Moldova”, afirmă deputatul român Matei Dobrovie.

Potrivit parlamentarului PNL, noua majoritate netransparentă și informală PSRM-Șor-Pentru Moldova a început un „asalt” în Parlament cu scopul de diviza societatea, de a continua jaful în instituțiile publice și de a goli de atribuții funcția de președinte al statului. Matei Dobrovie menționează în context includerea pe ordinea de zi a unor proiecte „periculoase” care vizează modificarea statutului Găgăuziei în cadrul Republicii Moldova, recunoașterea limbii ruse ca „limbă de comunicare verbală și scrisă” în relațiile cu instituțiile publice, precum și lipsirea președintelui de atribuția cu privire la coordonarea activității Serviciului de Informații și Securitate. De asemenea, deputatul român se referă și la unele prevederi controversate în domeniul politicilor fiscal-bugetare, securității spațiului informațional. „O parte a acestora au fost puse pe agenda dezbaterilor parlamentare cu încălcarea flagrantă a procedurilor de legiferare”, mai punctează Dobrovie.

„Este o completă iresponsabilitate ca în plină pandemie în loc să te ocupi de sănătatea publică să iei deliberat măsuri care aruncă țara în haos total. Dar pentru Dodon-Șor și oamenii lor mai mult contează să-și mențină puterea, afacerile, banii și libertatea, să nu se facă reforme, să nu existe o justiție funcțională care să-i tragă la răspundere. Menținerea actualei stări de fapt toxice și împiedicarea alegerilor anticipate este miza lor existențială pentru care sunt dispuși să facă orice. Am încredere că forțele pro-europene și anti-oligarhice, PAS și PPDA, împreună cu cetățenii care au ieșit în stradă să protesteze conștienți de pericol vor opri tăvălugul din Parlament așa cum și noi, românii, am oprit prin proteste în stradă și în Parlament toxica Ordonanță 13, care legaliza corupția”, a mai punctat Matei Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: