image
Sursa foto: nextpit.com

Grijă mare când faceți capturi de ecran din conversație! Modificări la Facebook și Instagram anunțate de Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook a lansat un avertisment pentru internauții care s-au obișnuit să facă capturi de ecran în conversațiile de pe chat. Au fost anunțate noi actualizări.

Mark Zuckerberg îi avertizează pe utilizatori să se ferească de o funcție nouă. Fondatorul Facebook și directorul general al companiei Meta a declarat, vineri, prin intermediul unei postări că o actualizare făcută la Facebook Messenger îi va anunța pe utilizatori dacă a fost făcută o captură de ecran (aka captură foto, printscreen sau screenshot) în conversație.

Să dăm încă o veste mai puțin bună: aceste actualizări se vor aplica și la Instagram, aplicație deținută tot de compania mamă Meta.

Mai exact, în momentul în care tu trimiți un mesaj temporar, gândit să dispară în câteva ore sau zile, iar cealaltă persoană din conversație realizează o captură de ecran, tu vei afla imediat ce a făcut.

Zuckerberg a anunțat că s-a făcut o nouă actualizare ce vizează chat-urile criptate integral din Facebook Messenger, iar în momentul în care cineva face un screenshot la un mesaj temporar, veți primi o notificare. Alături de această conversație, fondatorul Facebook a postat și o captură de ecran la conversația cu soția lui, Priscilla Chan, pentru a arăta cum va funcționa notificarea, potrivit The Independent.

„Adăugăm, de asemenea, GIF-uri, autocolante şi reacţii şi la chat-urile criptate”, a mai declarat Mark Zuckerberg.

Acest anunț vine după ce a fost făcută actualizarea platformei Messenger, extrem de folosită, care permite utilizatorilor să își seteze ca mesajele să dispară.

Această funcție a fost implementată deja în Statele Unite ale Americii, iar în următoarele săptămâni urmează să fie implementată și pentru utilizatorii din Europa.

Snapchat, aplicație rivală Facebook, are deja opțiunea ca mesajele oamenilor să dispară, dar și notificările pentru capturile de ecran, în momentul în care cineva face un screenshot.

Noutăţile partenerilor

comentarii: