image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputat: Guvernul lui Dodon a tăiat premiile pentru bugetari de 50% din salariu planificate de Guvernul Sandu

Guvernul a tăiat premiile pentru bugetari de 50% din salariu planificate de Guvernul Sandu, afirmă deputatul blocului ACUM, fracțiunea PAS, Radu Marian.

Potrivit deputatului, Guvernul Chicu a scăzut cheltuielile de personal pentru autoritățile publice centrale cu peste 760 milioane de lei.

„Aceste premii erau planificate în linia de buget „acțiuni generale” în Bugetul Solidarității al Guvernului Sandu, linie care totuși a dispărut în bugetul Chicu. Astăzi, la ședința Comisiei economie, buget, finanțe, i-am întrebat pe reprezentanții Ministerului Finanțelor cum se explică dispariția acestei finanțări, și aceștia au confirmat că această linie de buget reprezintă anume premiile de 50% pentru bugetari și ea nu este prezentă în bugetul Chicu pentru că, citez pe domnul Pușcuță - „nu știm care sunt perspectivele pentru bugetul 2020, dar sperăm să adăugăm aceste premii la rectificare”. Sperăm și noi Domnule Ministru să apară aceste premii până la urmă, însă șansele sunt foarte slabe șanse cu un așa deficit bugetar și cu riscul pierderii surselor de finanțare a acestuia”, a menționat Radu Marian.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat astăzi raportul la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2020. Documentul urmează să fie examinat mâine în plenul Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: