image
Sursa foto: afp

Casa în care a copilărit Johnny Cash, înscrisă în rândul locurilor istorice

Casa în care a locuit cântăreţul şi compozitorul american de muzică country Johnny Cash, începând de la vârsta de 3 ani până în anii de liceu, situată în oraşul Dyess din statul american Arkansas, a fost înscrisă în Registrul Naţional al Locurilor Istorice din Statele Unite ale Americii, scrie The New York Times.

Anunţul a fost făcut vineri de Arkansas Historic Preservation Program.

O casă de fermă cu cinci camere, această reşedinţă a fost construită în anul 1934, ca parte a coloniei de reinstalate în Dyess, de către Federal Emergency Relief Administration, scrie news.ro.

Potrivit publicaţiei locale Arkansas Democrat-Gazette, această casă este deţinută de Universităţii de Stat din Arkansas, care a cheltuit 575.000 de dolari pentru a cumpăra, reamenaja şi mobila proprietatea.

Johnny Cash a fost cântăreţ, instrumentist şi compozitor american, considerat unul dintre cei mai influenţi muzicieni din secolul al XX-lea. Deşi a rămas în memoria publicului ca o legendă a muzicii country, Johnny Cash a adoptat şi alte stiluri muzicale, precum rock and roll, blues, folk şi gospel. Cunoscut pentru vocea sa gravă, piesele melancolice şi ţinutele sale vestimentare negre – care i-au adus porecla ”The Man in Black” – artistul a lansat o serie de cântece celebre, precum ”I Walk the Line”, ”Folsom Prison Blues”, ”Ring of Fire”, ”Get Rhythm” şi ”Man in Black”. Într-o carieră de peste cinci decenii, artistul american a colaborat cu artişti precum Elvis Presley, Jerry Lee Lewis şi Carl Perkins, a primit numeroase distincţii, inclusiv 19 premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

Artistul a murit pe 12 septembrie 2003, la vârsta de 71 de ani, iar viaţa şi cariera sa au fost relatate în lungmetrajul ”Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash/ Walk the Line” (2005), care a primit cinci nominalizări la premiile Oscar. Filmul s-a impus la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” graţie interpretării lui Reese Witherspoon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: