image
Sursa foto: privesc.eu

Nagacevschi anunță mai multe DEMITERI în urma eliberării lui Filat: „Să vedem dacă există un complot”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, afirmă că astăzi vor fi demise mai multe persoane din instituțiile subordonate ministerului pe care îl conduce. Și asta ca urmare a eliberării înainte de termen a fostului premier Vladimir Filat fără ca ministrul să fie informat despre acest lucru, a declarat Nagacevschi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Eu am aflat din presă și este interesant și pentru mine de ce eu aflu atât de târziu. Vor avea loc schimbări la instituțiile subordonate Ministerului Justiției. ANP și în genere sistemul penitenciar este condus de interimari și lucrurile deja degradează, iar acești interimari nu vor să înțeleagă că sunt subordonați MJ. Când săptămâna trecută un deținut s-a automutilat, eu am aflat din presă, pe mine nu m-a informat administrația sistemului penitenciar. Constat că există o obstrucționare din partea administrației. Cazul Filat nu atât mă interesează că nu mi s-a comunicat, dar noi vorbim despre cazul Filat, e o chestiune de interes major, trebuie să mă informeze și pe mine ca eu să pot informa mass-media ca voi să puteți să monitorizați. Cu siguranță astăzi anumite cadre vor fi demise pentru că nu se isprăvesc cu sarcinile puse și am deja dubii cu privire la buna credință în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, a spus Nagacevschi

„Trebuie să vedem dacă există un complot al sistemului, să vedem dacă sistemul n-a funcționat în interesul meschin al unor persoane, ci în conformitate cu instituțiile statului, dacă n-a fost abuz”, a mai spus ministrul.

Nagacevschi a mai spus că eliberarea lui Filat a fost motivată de faptul că a ispășit două treimi din pedeapsă și că urmează să se clarifice cum s-a ajuns la această matematică, în situația în care fostul premier a ispășit 4 ani din 9 la care a fost inițial condamnat.

„La 30 iulie a fost emisă o primă încheiere a judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care i-a fost redus termenul pentru condiții de detenție inumane și degradante. O a doua hotărâre emisă de aceeași instanță a fost emisă la 12 octombrie, prin care i-a mai redus o dată termenul. Și deja pe 12 noiembrie 2019, în ziua căderii Guvernului, se înaintează de către șeful interimar al penitenciarului 13 un demers către instanța de judecată prin care se solicită eliberarea condiționată din detenție, motivându-se că a ispășit două treimi din pedeapsă. Vă amintesc că domnul Filat la 9 ani, a stat 4 ani, e o matematică simplă, nu știu cum s-a ajuns la două treimi, dar o să ne clarificăm”, a spus Nagacevschi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: