image
Sursa foto: Profimedia

Andriy Shevchenko l-a criticat pe Infantino pentru că a numit ”conflict” invazia din Ucraina! Seful FIFA a repetat ”gafa”

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina continuă, iar tot mai multe personalități din lumea sportului cer oprirea violențelor și îndeamnă la pace.

Unul dintre cei mai vocali sportivi care au criticat acțiunile Rusiei din Ucraina este fosta vedetă a celor de la AC Milan, Andriy Shevchenko.

Legendarul fotbalist ucrainean, Andriy Shevchenko, l-a criticat pe președintele FIFA, Gianni Infantino, pentru o declarație în care a numit ”conflict” ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în Ucraina.

Shevchenko a transmis că invazia rușilor nu poate fi numit un conflict, ci este un adevărat război și un genocid.

”Vreau să comentez spusele președintelui FIFA, Gianni Infantino, care a spus că ceea ce se întâmplă în țara noastră este un ’conflict’.

Nu sunt deloc de acord cu Infantino. Acesta nu este un conflict, este un adevărat război și un genocid pe care îl face Rusia asupra ucrainenilor”, a declarat Andriy Shevchenko, potrivit sport.ua.

La tragerea la sorți a grupelor pentru Cupa Mondială din Qatar 2022, Gianni Infantino a urcat pe scena de la Doha unde a ținut un discurs în care a vorbit despre turneul final, dar a lansat și un îndemn la pace în contextul evenimentelor care se petrec în Ucraina.

Și la evenimentul de la Doha, Infantino a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina este un ”conflict”, însă acesta completat și a menționat și termenul ”război”.

”Va fi cea mai frumoasă Cupă Mondială din toate timpurile. Toată lumea va fi unită prin intermediul Qatarului. Felicitările mele se duc către echipele care s-au calificat deja.

Suntem în așteptarea ultimelor trei echipe care se vor califica. Opriți conflictele și războaiele! Trebuie sa traim in pace. Aceasta Cupa Mondială trebuie să fie una a unității”, a spus Gianni Infantino.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: