image
Sursa foto: privesc.eu

Violeta Ivanov: Ședința cu reglări de conturi din 4 mai – începutul sfârșitului PDM

Ședința fracțiunii PDM din 4 mai 2020 a însemnat începutul sfârșitului acestei formațiuni politice. Acolo s-a discutat, cu probe, despre bani – „despre sume concrete, acuzații grave și foarte grave”, iar conducerea partidului a rămas datoare cu explicații, a declarat joi, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, deputatul Violeta Ivanov, care, după acea ședință, s-a desprins de PDM și a aderat la Partidul „Șor”.

În cadrul emisiunii, Violeta Ivanov de patru ori a insistat ca Pavel Filip să răspundă public acuzațiilor grave care i-au fost aduse sau să le dezmintă dacă nu sunt adevărate: „Au fost aduse acuzații grave și foarte grave la adresa conducerii PDM, care au rămas fără răspuns. La ședință a avut loc o reglare de conturi între conducerea PDM”, a menționat Ivanov.

„Dacă astăzi cineva din apropiații lui Pavel Filip vine cu învinuiri că a auzit că cineva a mituit ca să plecăm din PDM, eu aș vrea să-i rog pe foștii colegi să spună nu despre ceea ce au auzit că se vorbește, ci despre ceea ce au văzut. Și nu undeva, ci la acea ședință de 7 ore. Să vorbească despre acele învinuiri extrem de grave”, a spus Violeta Ivanov.

VIOLETA IVANOV: - Pavel Filip să spună ce s-a discutat la acea ședință de 7 ore și ce învinuiri i s-au adus.

VITALIE CĂLUGĂREANU: - E vorba de legături cu Dodon, de afaceri tenebre?...

VIOLETA IVANOV: - Diferite. Învinuiri de la grave – la foarte grave, cu numirea sumelor etc.

VITALIE CĂLUGĂREANU: - Deci e vorba de bani...

VIOLETA IVANOV: - Liderul PDM, Pavel Filip, să vină în fața celor care l-au votat și să răspundă la toate întrebările.

VITALIE CĂLUGĂREANU: - La acea ședință s-a discutat despre banii pe care i-ar fi dat Igor Dodon Partidului Democrat pentru crearea coaliției, iar banii nu au mai ajuns la partid?

VIOLETA IVANOV: - Eu am fost spectator. Să răspundă cel vizat.

VITALIE CĂLUGĂREANU: - Dar despre bani s-a discutat, da?

VIOLETA IVANOV: - S-a discutat despre multe.

VITALIE CĂLUGĂREANU: - Despre banii care nu au mai ajuns la partid?

VIOLETA IVANOV: - Despre multe... Domnul Filip să nu spună ce-a auzit, ci ceea ce s-a întâmplat la acea ședință.

Presa de la Chișinău a scris în ziua în care a avut loc ședința cu scântei a fracțiunii PDM că Pavel Filip ar fi încercat să părăsească întrunirea, dar ar fi fost oprit de Dumitru Diacov. Tot atunci s-a scris că Filip intenționa să demisioneze din funcția de lider al formațiunii după o încercare nereușită de a-l exclude pe Eugen Nichiforciuc din grupul parlamentar al PDM.

În decembrie 2015, Violeta Ivanov a plecat din PCRM împreună cu alți 13 deputați, acuzând partidul din care a făcut parte de „situația dramatică din țară”. Cei 14 au anunțat crearea unei platforme social democrati pe care au numit-o „Pentru Moldova”, dar, în cele din urmă, au ajuns toți în PDM, aflat sub „oblăduirea” oligarhului Vlad Plahotniuc. Sătămâna trecută ea a a părasit PDM și a aderat la Partidul „Șor” și este convinsă că alături de acest partid „va reuși să-și realizeze programul”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: