image
Sursa foto: Gov.md

Ciocoi a invocat tulpina britanică operând cu cifre de la începutul pandemiei

La momentul actual în spitalele din Republica Moldova sunt internați 110 copii infectați cu virusul Covid. Informația ne-a fost prezentată de serviciul de presă al Ministerului Sănătății, după ce ieri premierul Aureliu Ciocoi a anunțat că: „La ziua de astăzi avem 12 528 de cazuri de copii bolnavi de Covid 19”. Totodată pe pagina de facebook a Guvernului a fost publicat azi dimineață un comunicat în care se spune că „actualmente sunt 12 528 de copii infectați”, iar despre femei gravide că avem „973 de persoane în prezent” infectate cu virusul Covid.

Vineri seara premierul interimar a declarat că numărul copiilor și al gravidelor infectate a început să crească simțitor și că acest fapt ar avea legătură cu prezența tulpinii britanice.

Un lucru foarte important care vine să demonstreze cât de grav afectează tulpina britanică, pentru că totuși bănuim că este efectul tulpinii britanice în ceea ce urmează să vă relatez, este o situație alarmantă în ceea ce privește afectarea copiilor de către Covid-19. La ziua de astăzi avem 12 528 de cazuri de copii bolnavi de Covid 19, lucru care anterior nu se întâmpla. Până a importa tulpina britanică în RM copiii practic nu manifestau boli Covid 19”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Premierul a mai agăugat că gravă este si cifra mare a gravidelor infectate cu virusul Covid: „La ziua de azi avem 973 de persoane care așteaptă să aducă bebeluși pe lume”.

Solicitat de Jurnal.md, serviciul de presă al Ministerului Sănătății a precizat că numărul de peste 12 mii de copii și de 973 de gravide, este numărul de persoane din aceste categorii înregistrate de la începutul pandemiei până în prezent. La momentul actual internați în spitale cu virusul Covid sunt doar 110 copii.

premierpremier

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: