image
Sursa foto: Profimedia

Proteste în Bulgaria: Manifestanţii au atacat Parlamentul, nemulțumiți de restricțiile antiepidemice

Mii de manifestanţi au protestat, miercuri, în faţa Parlamentului Bulgariei, faţă de restricţiile antiepidemice şi utilizarea certificatelor COVID-19, înregistrându-se confruntări cu forţele de ordine.

Aproape 10.000 de persoane au participat la protestul organizat în centrul oraşului Sofia de formaţiunea de extremă-dreapta Vazrajdane (Renaşterea).

Protestatarii se opun utilizării certificatelor Covid-19 pentru accesul în instituţii. Grupuri de manifestanţi au încercat să pătrundă în sediul Parlamentului Bulgariei, înregistrându-se confruntări cu agenţii forţelor de ordine. Numeroase persoane au fost rănite.

Un protestatar care avea asupra sa un pistol cu aer comprimat a fost reţinut.

Ministerul bulgar de Interne a anunţat că patru agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în operaţiunea de dispersare a protestatarilor, informează Digi24.

Conform site-ului 24Chasa.bg, în cursul violenţelor, unii protestatari au trecut de cordonul forţelor de ordine şi au ajuns la intrarea principală în Parlament, fără însă a reuşi să intre în instituţie.

Mai multe persoane au fost reţinute. După protestul de la Parlament, manifestanţii s-au deplasat la sediul Ministerului Sănătăţii, situat în apropiere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: