image
Sursa foto: Jurnal.md

Liberi să-și revadă familiile! De azi transportul internațional de pasageri rutier și feroviar și-a reluat activitatea

Gata cu blocajele prin vămi și abandonarea pasagerilor la marginea drumurilor ori pe câmpuri de către șoferi iresponsabili, inițiatori de rute neautorizate! Începând cu ziua de azi, 26 mai, își reia activitatea transportul rutier și feroviar internațional de pasageri din RM. O decizie în acest sens a fost luată luni seara de Comisia Națională pentru Sănătate Publică.

Conform deciziei, administratorii curselor de transport trebuie să respecte mai multe recomandări: să asigure personalul care efectuează cursele de transport cu echipament de protecție, mănuși, măști, cu dezinfectați și să verifice starea sănătății angajaților la începutul fiecărei zile de muncă.

Totodată, operatorii de transport trebuie să se asigure că numărul de persoane din transportul rutier și feroviar nu depășește numărul de locuri. Fiecare pasager trebuie să poarte în mod obligatoriu măști.

Operatorii de transport internațional de pasageri mai trebuie să verifice temperatura pasagerilor înainte de îmbarcare și să dezinfecteze saloanele mijloacelor de transport după fiecare cursă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: