image
Sursa foto: CBS News

Uraganul Willa a ajuns în Mexic, provocând inundaţii şi căderi de curent

Uraganul Willa a ajuns pe coasta pacifică a Mexicului marţi seară, având o viteză a vântului de 195 km/h şi a adus căderi de curent, clădiri avariate şi ploi torenţiale, scrie Reuters.

Centrul uraganului a lovit coasta în apropierea oraşului Isla del Bosque în statul nord-vestic Sinaloa şi a luat pe sus palmieri, a distrus firele electrice şi a provocat inundaţii. Mai multe zone de coastă din stat au fost evacuate.

Uraganul, o furtună de categoria trei pe scara de cinci Saffir-Simpson, a fost unul dintre cele mai puternice uragane care a lovit Mexicul dinspre Oceanul Pacific în ultimii ani. Meteorologii se aşteaptă ca furtuna să se disipeze repede pe măsură ce ajunge pe uscat, conform Centrului Naţional al Uraganelor (NHC), scrie News.ro.

„A fost foarte puternic. A distrus copaci, stâlpi de iluminat, pereţi. Nu există electricitate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Escuinapa, un oraş de coastă.

Willa ajunsese o furtună de categoria cinci luni cu viteze ale vântului de până la 260 km/h, însă a scăzut în intensitate.

Intensitatea uraganului a scăzut dar vântul bătea încă cu viteze de 185 km/h la o oră după ce a lovit coasta şi a început să se îndrepte spre statul Durango.

Mai multe locaţii populare printre turişti în statul Nayarit precum şi staţiunea Puerto Vallarta din statul Jalisco se află în apropierea traseului uraganului.

Riscul de inundaţii a fost sporit de ploile cauzate de furtuna Vicente, care s-a disipat marţi dimineaţă şi a afectat zone din statele Jalisco, Colima, Michoacan şi Guerrero.

Guvernul din Nayarit a anunţat că şcoala este suspendată în continuare în 10 oraşe.

viewscnt

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: