image
Sursa foto: digisport.ro

Regele a fost detronat: Performanța prin care Simona Halep i-a luat fața lui Hagi

Simona Halep (26 de ani) trece prin cel mai bun moment al carierei. A reușit să câștige primul turneu de Grand Slam din carieră, este numărul 1 WTA, iar câștigurile sunt pe măsură. Astfel, potrivit unor statistici, Simona îl va depăși pe Gică Hagi în topul câștigurilor din sport.

Simona Halep a adunat, de-a lungul carierei, din premii și contracte peste 29 de milioane de euro, conform digisport.ro. Astfel, potrivit celor de la Capital,parcursurile din competiţiile WTA i-au asigurat o sumă de peste 26 de milioane de dolari, în timp ce contractele de sponsorizare au mai băgat în conturi alte 4 milioane. Aceste sume o plasează pe Simona peste Gică Hagi. Cel mai bun fotbalist din toate timpurile a strâns, în cariera de jucător, 28 de milioane de dolari.

Premiile acordate în tenisul feminin au crescut considerabil în ultimii ani, iar Simona reuşeşte să se claseze pe poziţia a opta în topul sportivelor cu cele mai mari premii din tenis. Pe primul loc se află Serena Williams, cu peste 84 de milioane de dolari.

Potrivit site-ului WTA, în primele 8 luni ale acestui an, Halep a câştigat 5.5 milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: