FIFA urmează să restricţioneze numărul de jucători pe care un club îi poate semna într-o singură fereastră de transferuri. Potrivi El Mundo Deportivo, organismul internaţional va ieşi în zilele următoare cu o declaraţie în care va anunţa această schimbare. Noua regulă va fi aplicată încă din următoare fereastră de transferuri, adică cea din vară şi, momentan, va afecta doar transferurile internaţionale.

Astfel, potrivit El Mundo Deportivo, un club va avea voie începând cu vara viitoare să transfere doar opt jucători. Din 2021, numărul va scădea la maximum şapte jucători cumpăraţi pe fereastra de transferuri. Marea schimbare va interveni în 2022, când o echipă poate transfera maximum şase jucători şi regula va afecta inclusiv tranzacţiile care se vor efectua în campionatele naţionale. Noua regulă va fi valabilă doar în cazul jucătorilor de peste 22 de ani.

Forul condus de Gianni Infantino vrea astfel să evite situaţii în care unele cluburi rulează din diferite motive zeci de jucători pe sezon. De exemplu, Udinese avea la un moment dat sub contract nu mai puţin de 102 jucători, pe care îi trimitea la diferite echipe.