image
Sursa foto: Getty Images

Cine sunt cei cinci suspecți care ar fi făcut public contractul lui Leo Messi și decizia de ultimă oră luată de argentinian

Leo Messi (33 de ani) și avocații care îl reprezintă au decis să ia măsuri legale împotriva cotidianului El Mundo, care continuă dezvăluirile despre contractul argentinianului la Barcelona, însumat la peste 555 de milioane de euro.

Jurnaliștii de la sursa citată au făcut publice informațiile din înțelegerea pe care Messi a semnat-o în noiembrie 2017 cu clubul catalan. Printre numeroase clauze, sud-americanul urmează să primească 39 de milioane de euro, ca ”bonus de fidelitate”, pe 15 iulie, la două săptămâni după expirarea contractului în vigoare.

Ultima mișcarea a lui Leo Messi este să-i acționeze în judecată pe suspecții de serviciu, cei care ar fi denunțat contractul său jurnaliștilor de la El Mundo. Conform legii spaniole, înțelegerea era una confidențială, așa că divulgarea informațiilor constituie infracțiune.

Potrivit Esports RAC1, fotbalistul va da în judecată cinci persoane: Josep Maria Bartomeu (fost președinte al Barcelonei), Carles Tusquets (actualul președinte al Comisiei de Gestiune), Jordi Mestre (fost vicepreședinte sportiv), Oscar Grau (CEO-ul clubului) și Roma Gomez Ponti (șeful departamentului juridic).

Cotidianul Sport scrie că aceștia sunt singurele persoane care aveau acces la documente și ar fi putut să le dea pe mâna ziariștilor.

Barcelona a început deja o anchetă internă pentru a afla cine se face vinovat de publicarea contractului lui Leo Messi în presă. Conducerea de pe Camp Nou a negat din start că ar avea vreo legătură și a anunțat că, la rândul ei, va merge la tribunal împotriva celor de la El Mundo.

Înțelegerea lui Messi cu gruparea catalană are mai multe părți destul de ciudate. Spre exemplu, argentinianul are stipulat în contract că trebuie să învețe limba catalană și să ”se integreze în cultura” locală.

Pe de altă parte, în cazul în care Catalonia și-ar proclama independența, sud-americanul are posibilitatea să rezilieze unilateral contractul și să plece liber de la club.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: