image
Sursa foto: Getty Images

Veste proastă pentru Leo Messi! Anunțul făcut de La Liga după conflictul ivit între starul argentinian și Barcelona

Șefii Barcelonei răsuflă ușurați - La Liga a anunțat că Leo Messi nu poate pleca liber de contract de la gruparea catalană.

Într-un comunicat, Liga profesionistă din Spania a explicat că orice club îl vrea pe starul argentinian trebuie să achite clauza de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro.

"În legătură cu interpretările diferite (unele contradictorii) care au fost vehiculate în ultimele zile în media referitoare la situația contractuală a jucătorului Lionel Andrés Messi cu FC Barcelona, ​​LaLiga dorește să clarifice acest lucru după ce a analizat actele:

1) Contractul este în vigoare și are o clauză de reziliere care se aplică în cazul în care Lionel Messi decide să încheie unilateral contractul.

2) În conformitate cu prevederile regulamentare, La Liga nu va elibera permisiunea de joc pentru jucător dacă nu va fi plătită suma prevăzută în clauza respectivă," se arată în comunicat.

Barcelona stă pe un butoi cu pulbere după ce Lionel Messi și-a anunțat șefii prin fax că vrea să plece.

Conform sursei citate, supărarea lui Messi s-a amplificat în ultimele zile din cauza unei clauze din contract, mai exact clauza 24. Astfel, atacantul s-a enervat teribil când a văzut că președintele nu-i dă voie să plece liber de contract pentru că susține că termenul pentru cererea jucătorului de a pleca liber a expirat pe 10 iunie.

Astfel, dacă voia să plece liber, el trebuia să anunțe clubul până pe 10 iunie. În caz contrar, clauza sa de reziliere redevine 700 de milioane de euro.

Situația nu este una ușoară pentru că Messi invocă pandemia de coronavirus care a dat totul peste cap și a decalat totul. Așa că data de 10 iunie nu mai poate fi luată în calcul având în vedere că pandemia a impus o situație specială în toată lumea și în toate domeniile, nu numai în fotbal.

Exact aici este cheia următoarei mutări pe care Messi și Bartomeu o vor face, iar avocații lucrează de zor la asta. Așa cum susține sursa citată, această partidă de șah nu se poate termina la egalitate.

În urmă cu câteva zile, Bartomeu chiar a "girat" rămânerea lui Messi cu propriul post, însă presa spaniolă susține că atacantul pleacă oricum, indiferent de ce face Bartomeu. Nu aici este problema, ci la faptul că clubul cere bani pe el.

Pe lângă acest aspect, Messi a stat și a reflectat în ultima vreme și a ajuns la concluzia că acțiunile președintelui din ultimul an sau chiar mai mult de un an au condus treptat la "împingerea" lui Messi afară din club.

Totul s-a acutizat de la demiterea lui Valverde și înlocuirea sa cu Quique Setien, iar apoi managementul defectuos de transferuri și de decizii proaste luate și care s-au văzut și în rezultatele echipei.

Încă un detaliu interesant a fost sesizat de presa spaniolă. În urmă cu nici măcar două luni, președintele Bartomeu a făcut o declarație simplă, însă peste care s-a trecut prea ușor.

"El e foarte calm și nu am niciun dubiu că se va retrage de la Barca. Noi avem obligația să-i înnnoim contractul", a fost declarația lui Bartomeu.

Astfel, din ultima frază spusă reiese că președintele se temea de această plecare a starului argentinian.

Picătura care a umplut paharul a fost însă discuția noului antrenor, Ronald Koeman, cu Luis Suarez, în care olandezul l-a anunțat pe atacant în mai puțin de două minute că va renunța la el. Este cunoscută relația de prietenie dintre Suarez și Messi, astfel că argentinianul s-a simțit încă o dată "lucrat", cu toate că se știe că el avea un cuvânt greu de spus la transferuri, atât în ceea ce privește plecările, cât și sosirile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: