image
Sursa foto: jurnal.md

În Calea Lactee există șase miliarde de planete asemănătoare Pământului

Aceste planete sunt solide și se află la o distanță față de steaua lor care ar permite apei să existe în stare lichidă.

În ultimii ani căutarea exoplanetelor a luat avânt, atenția publicului și a comunității fiind îndreptată asupra planetelor asemănătoare cu Pământul. Vorbim în acest caz de acele planete solide, care orbitează o stea asemănătoare Soarelui și care se află la o distanță față de aceasta care să permită apei să existe în stare lichidă.

Pentru a putea avea o imagine aproximativă a șanselor ca viața să apară în altă parte în Calea Lactee, cercetătorii explică faptul că este nevoie să realizăm o estimare a numărului de planete care se încadrează în descrierea de mai sus.

O galaxie aglomerată

Pornind de la datele colectate de la exoplanetele care au fost descoperite deja oamenii de știință au ajuns la concluzia că în galaxia noastră există șase miliarde de planete asemănătoare Pământului care orbitează în jurul unor stele asemănătoare Pământului, notează Science Alert, citat de descopera.ro.

„Calculele mele pleacă de la o limită inferioară de 0,18 planete asemănătoare Pământului în jurul unei stele galbene”, explică Michelle Kunimoto , cercetătoare a Universității British Columbia, Canada. Aceasta este recunoscută în comunitatea academică pentru numărul de exoplanete identificate.

„Estimările legate cât de comune sunt diferite tipuri de planete în jurul stelelor poate oferi constrângeri importante asupra formării planetei și a teoriilor evoluției și pote ajuta la optimizarea viitoarelor misiuni dedicate găsirii exoplanetelor”, adaugă cercetătoarea.

În prezent au fost identificate 4.164 exoplanete, dar după cum explică cercetătorii acest număr este infim în comparație cu estimările totale legate de numărul de planete din Calea Lactee.

Oamenii de știință explică faptul că există între 100 și 400 de miliarde de stele în Calea Lactee, iar dintre acestea stelele galbene, asemănătoare Soarelui, reprezintă doar 7%.

Trebuie precizat faptul că majoritatea exoplanetelor identificate sunt precum Jupiter sau Neptun și asta deoarece planetele solide, asemănătoare cu Marte sau cu Terra, sunt mai greu de identificat.

Studiul a fost publicat în The Astronomical Journal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: