image
Sursa foto: jurnal.md

Emisiune rusească, cenzurată la Prime ca să NU apară nimic despre relația lui Plahotniuc cu bancherul rus Gorbunțov

O emisiune difuzată de „Pervîi Kanal” din Rusia, programele căruia sunt retransmise la una dintre televiziunile controlate de Vladimir Plahotniuc, a fost supusă cenzurii. Materialul video a fost tăiat și montat astfel, încât să NU apară nimic despre relația lui Plahotniuc cu bancherul rus Gherman Gorbunțov. Reprezentanți holdingului General Media Group evită să dea vreo explicație.

Este vorba despre o investigație cu privire la un fost șef interimar al unui departament din cadrul Direcției principale pentru Securitatea Economică și Anticorupție al Ministerului rus de Interne - Dmitri Zaharcenko, un fost colonel, miliardar, care acum doi ani a fost arestat și acuzat pentru luare de mită. În același material se spune că în cadrul dosarului lui Zaharcenko a apărut un martor important - Gherman Gorbunțov, stabilit la Londra. Gorbunțov a declarat că îi plătea lui Dmitri Zaharcenko câte 150 de mii de dolari pe lună, pentru protecție. Totodată, a fost descrisă biografia bancherului.

Tot aici se povestește că în 2010, pe numele lui Gherman Gorbunțov a fost intentat un dosar penal pentru escrocherie și că tot el a fost implicat în tentativa de omor a unui alt bancher rus. Atunci, Gorbunțov a fugit în Republica Moldova, unde a devenit proprietarul mai multor bănci.

În aceeași investigație de la Pervîi Kanal se vorbește despre tentativa de asasinare a lui Gorbunțov la Londra, dar și despre interviul killerului Vitalie Proca oferit postului de televiziune Jurnal TV.

A fost menționat și rolul șefului PD.

Jurnaliștii ruși spun că indiferent de mărturiile killerului, Gorbunțov brusc a declarat că nu-l crede pe Proca și a dat un alt nume al comanditarului - Renato Usatîi.

Aceeași emisiune a fost retransmisă la unul dintre posturile de televiziune, deținute de Vladimir Plahotniuc. Reportajul cu pricina însă a fost omis.

Jurnal a încercat să obțină un comentariu privind acest subiect, însă pe niciunul dintre site-urile oficiale ale televiziunilor deținute de Vladimir Plahotniuc nu este afișat vreun număr de telefon. O reprezentantă a holdingului General Media Group, subordonat oligarhului, a sugerat jurnaliștilor de la Jurnal TV să revină ulterior pentru a obține o reacție, dar nu a mai răspuns la apel.

Noutăţile partenerilor

comentarii: