image
Sursa foto: foto simbol

Peste cinci mii de copii cu vârsta cuprinsă între 2 – 4 ani au fost înscriși la grădiniță

Primăria municipiului Chișinău anunță că pentru prima data de la începutul epidemiei de COVID-19, în grădinițele din capitală a fost instituționalizați copii cu vârsta cuprinsă între 2 – 4 ani care nu au frecventat anterior instituția preșcolară.

Astfel, în perioada 2 – 6 noiembrie, în grădinițe au fost înmatriculați 1757 de copii cu vârsta de 2 – 3 ani în 134 de grupe și 3481 de copii cu vârsta de 3 – 4 ani în 166 de grupe. În total, în 121 de instituții de educație timpurie din Chișinău au fost deschise grupe noi. 

De asemenea, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a evaluat și monitorizat 30 de grădinițe la capitolul respectarea normelor anti – COVID. În urma controlului au fost înregistrate mai multe abateri: porțile de acces în grădinițe erau deschise pe parcursul zilei; nerespectarea de către părinți a graficul de venire/plecare, unii angajați din grădinițe nu erau echipați conform recomandărilor medicilor epidemiologi

Potrivit informațiilor prezentate de primăria municipiului Chișinău, în prezent, instituțiile de educație timpurie din capitală sunt frecventate de către 32 107 copii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: