image
Sursa foto: Jurnal.md

Ce spune Ministerul Finanțelor despre achitarea salariilor și pensiilor: „Nu există riscuri”

Ministerul Finanțelor anunță că salariile, pensiile și alte prestații sociale vor fi achitate la timp. Precizările au fost făcute după ce ieri, în Parlament, s-a cerut audieri cu privire la executarea bugetului de stat.

„Nu există riscuri de neexecutare sau stopare a cheltuielilor aprobate în buget, dat fiind faptul că bugetul dispune de resurse financiare suficiente și asigură în permanență un management prudent al lichidităților. În acest sens, menționăm că salariile, pensiile, prestațiile sociale și alte cheltuieli prioritare vor fi achitate integral și la timp”, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit Ministerului Finanțelor, în luna ianuarie a anului 2021 la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 4,96 miliarde de lei, în creștere cu 251,1 milioane de lei față de luna ianuarie a anului trecut, în timp ce cheltuielile au constituit 5 miliarde de lei, care comparativ cu luna ianuarie a anului trecut sunt mai mari cu 252,2 milioane de lei.

Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 38,5 milioane de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 6,7 miliarde de lei.

Totodată, veniturile bugetului de stat în prima lună a anului 2021 au constituit 3 miliarde de lei. Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut acestea s-au majorat cu 262,2 milioane de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 3,6 miliarde de lei, mai mari cu 76,9 milioane de lei comparativ cu prima lună a anului trecut. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 611,7 milioane de lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 3,8 miliarde lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: