image
Sursa foto: Mold-street.md

PCCOCS oferă detalii despre dosarul Tranga; Milionarul rămâne în izolator pentru 30 de zile

La aproape trei săptămâni după reținerea milionarului Andrei Tranga, proprietatul celui mai mare lanț de restaurante din RM, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a emis o reacție oficială în care oferă detalii despre dosar.

Astăzi, recursul avocaților care au contestat hotărârea instanței de fond prin care proprietarul unei rețele de restaurante a fost plasat în arest pentru 30 de zile, a fost respins. Decizia a fost luată de către Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit instituției, procurorii PCCOCS a inițiat investigațiile în aprilie în cadrul a două cauze penale, „urmărirea penală fiind pornită pe faptul traficului de influență, săvârșit în proporții deosebit de mari, precum și pe faptul șantajului, caracterizat prin transmiterea controlului asupra unei societăți comerciale și asupra activelor acesteia, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat”.

„La data de 25.04.2019, de către procurorii și ofițerii PCCOCS, cu suportul ofițerilor SIS, au fost reținute în flagrant 5 persoane, după primirea unei părți din banii estorcați (30 000 euro). Concomitent, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloacele financiare estorcate, mijloacele electronice de comunicare, calculatoare, documente și acte care probează circumstanțele cauzelor penale”, se spune în comunicat.

PCCOCS a comentat și informațiile despre presiunile asupra a două rețele de restaurante. „Procurorii și ofițerii PCCOCS nu au efectuat careva acțiuni de urmărire penală, cum ar fi de percheziții, ridicări de documente sau obiecte, care ar periclita acestor agenți economici”, se mai arată în declarație.

Amintim că Andrei Tranga a fost reținut vineri, 26 aprilie. De menționat că în ziua în care a fost arestat, la adresa mai multor instituţii de presă din Republica Moldova, dar şi la adresa unor ambasade de la Chişinău, a parvenit o scrisoare anonim, în care era vizat Andrei Tranga, alături de interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, stabilit la Moscova, un cetăţean al Italiei şi unul rus, stabilit în Austria, care ar fi încercat să-l deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”, deţinătorul mărcii comerciale „ARTINOX”, companie ce produce utilaje din oţel inoxidabil pentru prelucrarea strugurilor şi industria alimentară, fondată în februarie 2010.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: