image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat: Parlamentul a exclus posibilitatea importului medicamentelor neautorizate, iar Guvernul i-a dat undă verde

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, atenționează opinia publică, că actuala guvernare, pe ultima sută de metri, a reușit să autorizeze importul medicamentelor neautorizate. Acest fapt a fost posibil printr-o hotărâre de guvern adoptată la 22 decembrie.

Liviu Vovc amintește că parlamentul a votat amendamentul său la proiectul de politică bugetar-fiscală propus de Guvernul Chicu, amendament care excludea posibilitatea importului medicamentelor neautorizate în RM. 

„Analizând deciziile din ultima ședință a Guvernului Chicu, am observat cu stupoare că schema de import a medicamentelor neautorizate, a fost inclusă într-un mod mișelesc, într-o Hotărâre de Guvern.

Denumirea proiectului hotărârii nu dădea nimic de bănuit. Șefa Agenției Medicamentului a dat citire proiectului în cadrul ședinței Guvernului și a vorbit doar despre Structura și personalul Agenției. Hotărârea a fost votată unanim de membrii Guvernului. Iar acum – surpriză! Citind Hotărârea aflu că pe lângă ce a fost citit în cadrul ședinței, a mai fost inclusă o modificare care să permită importul și comercializarea medicamentelor neautorizate - medicamente care nu se vând nici în țara de origine, pentru că nu au trecut toate testele de laborator”, a declarat deputatul.

Potrivit lui Liviu Vovc această decizie a Guvernului Chicu, adoptată pe ultima sută de metri, este una criminală și periculoasă pentru cetățeni. „În clipa în care va fi publicată în Monitorul Oficial, voi sesiza Procuratura Generală și totodată voi solicita în instanță anularea acestei decizii”, a mai spus deputatul.

Amintim că anterior și Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova a solicitat factorilor de decizie să stopeze promulgarea modificărilor și completărilor la legislația farmaceutică operate de deputații PSRM-Șor . Experții au avertizat opinia publică că aceste modificări se vor solda cu discreditarea sistemului farmaceutic și totodată prezintă un risc pentru sănătatea populației RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: