image
Sursa foto: Youtube // Jurnal TV

Gavrouc, despre obținerea cetățeniei RM de fostul judecător român Cristian Danileț: „Nu există o ofertă concretă”

Deputatul PAS Vitali Gavrouc a comentat „modest” acordarea cetățeniei moldovenești fostului judecător român Cristian Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu. Nu există nicio ofertă de angajare în sistemul moldovenesc pentru aceștia, a menționat Gavrouc, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Nu știu de ce au primit cetățenia și cu ce se vor ocupa. Vom vedea dacă are de-a face cu activitatea lor profesională” (n.r. Cristian Danileț și Daniel-Marius Staicu), a menționat deputatul.

„Ne-am dori să atragem specialiști internaționali, mai ales de acei care nu au bariere lingvistice. Dacă este bun salutăm și poate să se încadreze în sistemul justiției (n.r. Danileț). Noi nu am discutat cu aceste persoane ca să-i pregătim pentru ceva. Le urăm succes și să vedem cum vor contribui la bunăstarea RM ca cetățeni și profesioniști”, a mai spus acesta.

Una din promisiunile Partidului Acțiune și Solidaritate din campania electorală a fost să atragă cât mai mulți specialiști de calitate de peste hotare, a reamintit Gavrouc. Iar orice specialist străin care se încadrează în sistemul din RM este bine-venit.

„Se încadrează în promisiunile electorale ale PAS-ului, să atragă cât mai mulți specialiști de calitate de peste hotare. Am discutat opțiunea de a trage un procuror din afară... Orice specialist din afară care s-ar califica pentru a se integra în sistemul nostru și are posibilitatea să primească cetățenia RM, să o primească și să lucreze, dacă are această intenție”, a afirmat acesta.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Dumitru Mișin, care este oferta făcută lui Danileț, încât să aibă acesta nevoie de cetățenia RM, deputatul PAS a răspuns că nu există nicio ofertă la moment.

„Nu există o ofertă concretă. A avut o activitate fructuoasă în cadrul sistemului de justiție al RM și poate și-a dorit să intre în concurs, să preia o funcție”, a menționat Gavrouc.

Potrivit unor zvonuri, Cristian Danileț ar urma să ajungă la Procuratura Generală.

Amintim că Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret prin care a acordat cetățenia Republicii Moldova judecătorului român Cristian Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu.

„Am lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani în calitate de consultant al Consiliului Europei și al UE pentru Republica Moldova. Din 2010 am participat la proiecte precum validarea strategiei de reformă a sistemului de justiție, modificări la legile justiției, analiza modului de funcționare a Inspecției Judiciare. În 2021 a fost ultimul proiect, în materie de răspundere disciplinară a magistraților, derulat de Consiliul Europei. Nu am nici un obiectiv politic în Republica Moldova”, a declarat Cristi Danileț pentru G4media.

Emisiunea „Ora Expertizei” poate fi urmărită integral mai jos:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: