image
Sursa foto: border.gov.md

Încă 49 de teste Covid-19 falsificate, depistate la frontieră în weekend

Un permis de conducere neveridic și alte 49 de teste Covid-19 cu indici necaracteristici au fost ridicate la frontieră weekend-ul trecut. Incidentele au fost înregistrate atât pe sensul de intrare cât și pe ieșire. Dintre persoanele documentate 49 sunt cetățeni ai Republicii Moldova și unul din Federația Rusă.

Echipa mixtă formată din angajații Secției Echipe Mobile și ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord au acționat în baza unei informații operative oprind în trafic un mijloc de transport de model „Chrysler Voyager” cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești. La volanul autoturismului se afla un locuitor al raionului Ocnița în vârstă de 31 de ani.

„Solicitat să prezinte actele necesare, conducătorul auto a oferit un permis de conducere care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene. Asupra acestuia imediat au fost sesizate lipsa elementelor de protecție. Ulterior, actul a fost verificat suplimentar și s-a adeverit falsul actului. Despre cele depistate, tânărul nu a dorit să comunice nimic. Acesta și-a continuat călătoria după ce la volanul mașinii s-a urcat soția acestuia”, menționează Poliția de Frontieră printr-un comunicat de presă.

Alte 49 de falsuri în acte au fost înregistrate pe parcursul zilelor de weekend în mai multe puncte de trecere ale frontierei. Dintre persoanele documentate 48 sunt conaționali și unul este cetățean al Federației Ruse.

„Cei mai mulți din ei au obținut actele cu pricina prin intermediul persoanelor terțe. 20 de teste cu rezultatul negativ la Covid-19 au fost identificate în Aeroportul Internațional Chișinău, 16 în PTF Criva, celelalte în PTF Sculeni, Tudora, Giurgiulești-Galați. Ca urmare a celor depistate polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă se vor găsi vinovate, persoanele vizate riscă amendă conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova”, se mai precizează în același comunicat de presă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: