image
Sursa foto: Jurnal.md

Cazul familiei cu mama moartă la balcon: Ce s-a întâmplat după mediatizarea cazului

Marcel Cernomoreț, bărbatul din Durlești, a cărui mamă a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, și s-a confruntat cu o problemă, legată de transportarea ei la morgă, ne-a informat că problema a fost soluționată, imediat după ce cazul a fost făcut public.

„În noaptea de duminică, pe la ora 01.00 au venit două echipaje de poliție la noi acasă. Le-am spus că am scos-o pe mama la balcon din cauză că în casă este cald și nu avem alte condiții pentru a face față unei astfel de situații. Le-am spus că dorim să apelăm la o companie de servicii funerare, pentru a o transporta la morgă, unde sunt frigidere, și în lipsa certificatului de deces nimeni nu ne poate ajuta. Au telefonat și peste 15 minute a venit un medic legist care ne-a eliberat certificatul de deces. Din păcate la noi, în RM, foarte greu să rezolvă ceva și niciodată nu aș fi bănuit că nu trebuie să mori în zile de odihnă, altfel riști să putrezești în fața copiilor, în casă”, a spus revoltat bărbatul.

În pofida acestor dificultăți, situația a fost soluționată și mâine femeia va fi petrecută pe ultimul drum.

Amintim că familia a chemat inițial poliția, care a constatat că nu este vorba de o moarte violentă și i-a recomandat bărbatului să se adreseze la medicul de familie pentru a i se elibera certificat de deces. Medicul de familie i-a cerut să nu-l deranjeze în weec-end, ci să vină luni dimineața după certificat.

Feciorii femeii au dorit să păstreze corpul neînsuflețit al acesteia, din cauză că în apartament era cald, într-un frigider la morgă și au apelat la servicii rituale. Dar acolo au fost informați că femeia nu poate fi transportată în lipsa unui certificat de deces. În aceste condiții familia a decis să scoată trupul neînsuflețit al femeii la balcon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: