image
Sursa foto: SIS

Foști angajați ai Direcției 5, acuzați că i-au înscenat unui activist politic transportarea cartușelor Kalașnikov în Ucraina

Un nou episod în cadrul dosarului intentat împotriva unor foști angajați din cadrul Direcției 5 a Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne a fost documentat de SIS și PCCOCS. Serviciul de Informații și Securitate informează că a fost stabilită implicarea unor foști angajați MAI în fabricarea unui alt dosar penal fictiv pe numele lui Ruslan Verbițchii, activist al Platformei Demnitate și Adevăr, prin realizarea în vara anului 2018 a unei operațiuni complexe legate de filarea victimei și înscenarea transportării ilegale în Ucraina a 60 de cartușe pentru pistolul-mitralieră de marca „Kalașnikov” cu automobilul personal al acestuia.

Înaintarea învinuirii a fost precedată și de percheziții desfășurate cu susținerea ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, care au consolidat probatoriul oamenilor legii. Astfel, investigațiile au relevat faptul că în vara lui 2018, învinuiții au regizat plasarea într-un ascunziș al mașinii lui Ruslan Verbițchi zeci de cartușe pentru pistolul-mitralieră „Kalașnikov”, înainte ca acesta să traverseze hotarul spre Ucraina.

„În rezultat, cetățeanul s-a ales cu dosar penal, iar aceasta a avut impact și asupra arealului politic național, așa cum victima infracțiunii deținea în acea perioadă președinția organizației teritoriale din Chișinău a unui partid politic. Procurorii PCCOCS au audiat și o altă persoană pe dosar, căreia i-au atribuit statutul de bănuit, dar care nu a fost reținută datorită colaborării cu oamenii legii. Așa cum acest dosar, cât și cel de investigare a cazului Petic implică fapte similare și multe persoane care au participat în ambele cauze investigate, procurorii PCCOCS au hotărât să le conexeze într-un sigur dosar”, informează PCCOCS printr-un comunicat de presă.

Totodată instituția invită persoanele care pot oferi informații să se prezinte în audiență la procurori, pentru ca să contribuie la avansarea investigațiilor acestui caz de rezonanță.

SISSIS
SISSIS
SISSIS
SISSIS

Noutăţile partenerilor

comentarii: