image
Sursa foto: Profimedia

Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1. ”Să fiu pilot nu este singura mea identitate”

Germanul Sebastian Vettel (35 de ani) a anunțat, joi, că se va retrage din Formula 1, la finalul sezonului actual, după 15 ani de carieră la cel mai înalt nivel.

Actualul pilot al celor de la Aston Martin simte că a fost ajuns din urmă de vârstă, iar prioritățile sale pare să se schimbe din mers, în ultima perioadă.

Sebastian Vettel este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai valoroși piloți din epoca modernă a Formulei 1. A pilotat monoposturile Sauber, Torro Rosso, Red Bull, Ferrari și Aston Martin.

A fost, practic, omul care a deschis drumul echipei Red Bull către vârful ierarhiei în Formula 1. Vettel a cucerit patru titluri de campion mondial cu acestă echipă, în 2010, 2011, 2012 și 2013.

Nouă ani mai târziu, un al pilot de la Red Bull reușea să cucerească titlul mondial - olandezul Max Verstappen.

”Probabil că ar trebui să încep cu o listă lungă de oameni cărora le mulțumesc, dar cred că e mai important să explic motivele din spatele acestei decizii. Iubesc acest sport, a fost în centrul vieții mele de când mă știu. Dar așa cum e viața de pe circuit, așa mai e o viață și în afara acestuia. Să fiu pilot nu este singura mea identitate.

Sunt Sebastian, tată a trei copii și soț. Sunt curios și fascinat de oamenii pasionați și talentați. Sunt obsedat de perfecțiune. Sunt tolerant și încăpățânat. Obiectivele mele s-au schimbat acum, vreau să văd cum cresc copiii”, a fost mesajul transmis de Vettel, pe rețelele sociale.

Recordurile lui Sebastian Vettel în Formula 1

Cu 10 curse rămase din actualul sezon, Sebastian Vettel se retrage după o carieră fuliminată. Iată doar câteva dintre cele mai notabile reușite ale sale, în afara celor patru titluri mondiale câștigate:

locul 7 în clasamentul all-time al curselor: 290 în acest moment.

locul 2 în clasamentul all-time al curselor consecutive: 280 în acest moment.

locul 3 în clasamentul all-time al curselor câștigate: 53 în acest moment.

locul 1 în clasamentul all-time al curselor câștigate într-un singur sezon, la egalitate cu Michael Schumacher: 13, în sezonul 2013.

locul 1 în clasamentul all-time al curselor consecutive câștigate: 9, în 2013.

locul 2 în clasamentul all-time al celor mai tineri câștigători de Mare Premiu de Formula 1: la 21 de ani și 73 de zile, în 2008

locul 1 în clasamentul all-time al celor mai tineri piloți cu pole-position: 21 de ani și 72 de zile, în 2008.

locul 4 în clasamentul all-time al celor mai multe pole-position obținute: 57 din 290 de curse.

locul 3 în clasamentul all-time al celor mai multor podiumuri atins: 122 din 290.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: