„Guvernarea RM conta și pe fondurile europene și pe cele ale FMI. Acum și următoarele tranșe ale FMI sunt sub un mare semn de întrebare. Deci guvernarea a înregistrat pierderi nete. E greșit să se creadă că guvernarea a compensat pierderea ajutorului UE cu tranșa de la FMI. A ieșit la iveală și mai mult contopirea PD a lui Plahotniuc cu însuși statul”, a declarat Socor în cadrul unei intervenții telefonice la Cabinetul din Umbră.

Expertul de la Fundaţia Jamestown s-a referit și la scrisoarea adresată UE, pe care și-au pus semnăturile mai mulți primari, majoritatea din PD, în care este atacată opoziția proeuropeană.

„Peste 700 de primari au trimis acea plângere caraghioasă la Bruxelles, plângându-se împotriva opoziției proeuropene. Antieuropenii se plâng în Europa contra europenilor. Câtă incompetență demonstrează această guvernare. Aspectul corupției este nelipsit și de aici. Știm că guvernarea a ridicat cu 50% salariile primarilor înainte de a-i mobiliza pe acești primari ca să trimită această jalbă la UE”, a adăugat expertul.