image
Sursa foto: Realitatea

Partidul condus de Voronin îndeamnă alegătorii să boicoteze turul doi de scrutin; Chirtoacă: „Corb la corb nu scoate ochii”

Partidul Comuniștilor, condus de Vladimir Voronin, îndeamnă alegătorii să boicoteze turul doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Reprezentanții partidului susțin că ambii candidați ar fi demni de „dispreț exprimat prin neprezentarea la alegeri”, deoarece atât Maia Sandu cât și și Igor Dodon ar continua să joace după regulile stabilite de Vlad Plahotniuc. Poziția PCRM a iscat o reacție critică din partea liderului PL Dorin Chirtoacă, care observă că „corb la corb nu scoate ochii” deoarece atât Voronin, cât și Dodon, și Plahotniuc se tem că vor ajunge în fața unei justiții independente.

„Promotorii principali ai influenței lui Plahotniuc asupra vieții politice sunt la ziua de astăzi Maia Sandu și Igor Dodon. Așa a fost anterior, când Sandu a făcut parte din coaliția creată de Plahotniuc, iar Dodon în toți acei ani era la întreținerea lui Plahotniuc. Așa a rămas să fie până astăzi, când ambele aceste personaje participă cu înflăcărare la alegerile inventate de Plahotniuc”, susține PCRM.

Aceeași sursă menționează că cei doi candidați scot din arsenalul lor doar ceea ce divizează societatea moldovenească și împinge oamenii la o confruntare politică. Ca rezultat comuniștii îndeamnă alegătorii să boicoteze alegerile.

De cealaltă parte, liderul PL Dorin Chirtoacă îndeamnă oamenii să iasă la vot ca toți cei care s-au făcut vinovați de dosarul 7 aprilie, „Metal Feros„, „Codru” și altele să fie trași la răspundere.

„Ieșiți oameni buni la alegeri! Corb la corb nu scoate ochii. Voronin este constient, ca atunci cand Dodon va merge la „dezbaterea” cu procurorii, urmatorii vor fi adusi Plahotniuc si el - Voronin. Lista hotiilor este lunga, numai dosarul 7 aprilie 2009, cat face, dar si: “Codru”, “National”, “Sanatoriul Moldova” (Odesa), “Gradina Moldovei”, “La Izvor”, “Metal Feros”, “Cafeneaua Parlamentului”, “Guguta” si multe altele. Dodon trebuie sa ajunga, tot acolo unde sunt Plahotniuc si Voronin - la cosul politic de gunoi, dar si in fata unei justitii independente”, a conchis Chirtoacă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: