image
Sursa foto: colaj jurnal.md

Dodon: „La aeroport sunt două intrări separate, pe unde intrau Șor și Plahotniuc, cu mașina până la avion, fără control”

Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc ar fi beneficiat în ultimii ani de o oportunitate nemaivăzută - aveau intrări separate la aeroport pe unde mergeau cu mașina direct până la trapa avionului, fără niciun fel de control al pașapoartelor sau bagajului. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon.

„În aeroport sunt două intrări separate, unde intra Șor și Plahotniuc. Ei treceau fără control de bagaje, acte, nimic. Treceau cu mașinile și direct la avion. Păi cum se poate lucrul ăsta? Eu sunt președinte, dar eu niciodată nu am mers cu mașina prin intrarea separată ca să intru până la treptele avionului. Oficialii de stat nu-și permit, toți oamenii trec ca oamenii, da ăștia cu gențile, cu tot ce le trebuie, hop - s-au dus la avion și au zburat”, a spus Dodon, la N4.

Mai mult, șeful statului a spus că atât Plahotniuc, cât și Șor, au mai multe identități, pe diferite nume.

„Noi avem și alte informații - că ei aveau câte 2-3 identități, cu „Registru” sub dânșii, pașapoarte pe diferite nume, făcute la „Registru”. Acolo încă o să ne clarificăm, că urme au rămas, știm și pe ce nume sunt pașapoartele astea, al doilea, al treilea, al patrulea. Acolo atâtea sunt, doamne ferește! Acum e doar „verhușka” icebergului. Noi o să mergem sistemic mai departe, pentru că altfel oamenii n-o să ne ierte", a mai spus Igor Dodon.

Recent și ministrul de Interne, Andrei Năstase, vorbea despre „coridorul bandiților” la Aeroport, menționând că Șor și Plahotniuc ar fi putut să fugă pe acolo din țară imediat după schimbarea guvernării în RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: