image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Protest la CEC: „Nu vă bateți joc de Diasporă!”; Și-a făcut apariția și Platon, dar a fost alungat de oameni // FOTO

Sute de oameni s-au adunat în fața Comisiei Electorale Centrale pentru a cere instituției să majoreze numărul secțiilor de votare peste hotare pentru alegerile din 11 iulie. La protest au venit susținătorii formațiunilor de dreapta, dar și mulți cetățeni care reprezintă diaspora.

UPDATE 13:56 // Au ieșit deputații care au fost la discuții cu membrii CEC. „Ceea ce am înțeles e că ei ar fi dispuși să asculte argumentele și revin. Ei au ședință acum la 14:00. Propun să rămânem aici și să vedem cum corectează porcăria pe care ei au făcut-o”, a spus Igor Grosu.

UPDATE 13:42 // La protest și-a făcut apariția și controversatul afacerist Veaceslav Platon. Oamenii l-au huiduit și au scandat „Hoțul!”. Organizatorii și polițiștii l-au îndemnat să părăsească protestul.

platonplaton

UPDATE 13:07 // Organizatorii anunță că la protest sunt și provocatori. „Nu vă lăsați provocați, ei anume asta și doresc”, a fost îndemnul deputatului PAS Mihai Popșoi. Polițiștii au intervenit și i-au cerut unei persoane să iasă din rândul protestatarilor.

UPDATE 12:57 // La protest sunt prezenți și veteranii. Ei au anunțat că se vor înregistra în calitat de observatori la alegerile din 11 iulie, ca și la scrutinul precedent când au scos la iveală mai multe ilegalități comise în secțiile unde au votat cetățenii din regiunea transnistreană.

protestcecprotestcec

UPDATE 12:52 // Trei deputați au intrat în sediul CEC pentru a discuta cu membrii comisiei. „Mergem să discutăm să vedem ce au de gând, să vedem dacă au de gând să revină pe calea cea dreaptă”, a spus deputatul PAS Igor Grosu.

protestCECprotestCEC

UPDATE 12:21 // Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a anunțat că unul dintre membrii CEC, Dumitru Pavel va propune astăzi la ședința comisiei un amendament privind majorarea secțiilor de votare peste hotare. „Avem informații că unii membri ai CEC vor susține”, a menționat Slusari.

_______________

„139 de secții e o lovitură, e o batjocură față de diaspora noastră. Insistăm să se deschidă mai multe secții de votare”, a declarat liderul PAS, Igor Grosu. „Lebedinschi, ai mâncat tot timplul din „culioc”. Și la președinție, și aici la fel de la Dodon mănânci. Toți cetățenii din Diasporă o să te aibă de trădător”, a adăugat Grosu, adresându-se membrului CEC, Maxim Lebedinschi.

„Trebuie să avem un demers comun. Ar fi un cadou pentru Dodon dacă cerem demisia CEC-ului. Cerem majorarea numărului secțiilor de vot în diasporă. În democrație hoții stau la pușcărie”, a menționat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

protestCECprotestCEC

La protest participă membrii și susținătorii PAS, Platformei DA, PUN, PLDM și AUR.

Precizăm că sâmbătă, după mai multe discuții în contradictoriu în Comisia Electorală Centrală, nu s-au găsit suficiente voturi pentru majorarea numărului secțiilor de votare peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie – de la 139 la 162 de secții.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a somat Comisia să-și revizuiască decizia prin care s-a opus deschiderii mai multor secții de vot peste hotarele țării.

protestCECprotestCEC
protestCECprotestCEC
protestCECprotestCEC
protestCECprotestCEC
protestCECprotestCEC
jurnal.mdprotestCEC
protestCECprotestCEC
protestCECprotestCEC
protestCECprotestCEC
protestcecprotestcec

Noutăţile partenerilor

comentarii: