image
Sursa foto: jurnal.md

Premierul României, Ludovic Orban: „Vom sprijini inițiativele noului președinte atât de la București, cât și la Bruxelles”

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui ales, Maia Sandu cu ocazia victoriei obţinute în alegerile de duminică.

Premierul Orban a numit victoria Maiei Sandu din alegerile prezidențiale „un eveniment cu adevărat istoric pentru RM” și a reiterat că „Guvernul României rămâne un partener loial al RM”

„O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidențiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova.

Maia a demonstrat că alegerile pot fi câștigate și cu o campanie onestă și decentă. Am convingerea că va fi preşedintele așteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza țara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană. Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova și va sprijini inițiativele noului președinte atât de la București, cât și la Bruxelles”, a scrsi Ludovic Orban pe pagina de facebook.

Anterior preşedintele României, Klaus Iohannis şi cel al Ucrainei, Vladimir Zelensky s-au adresat Maiei Sandu cu mesaje de felicitare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: