image
Sursa foto: Tass

Guvernul nu a primit nicio reacție de la Gazprom cu privire la amânarea auditului de la Moldovagaz; Maia Sandu: Nu e vina RM

Guvernul de la Chișinău nu a primit nicio reacție de la Gazprom cu privire la amânarea auditului datoriilor de la Moldovagaz, afirmă președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Auditul nu a început pentru că nu au fost suficiente oferte satisfăcătoare. Asta a coincis și cu începutul războiului. Nu știu dacă e un motiv care să explice lispa de interes. Acum Agenția Proprietății Publice discută cu potențiale companii care ar putea să facă acest audit și respectiv va fi angajată o astfel de companie, pentru că trebuie să facem claritate ce e cu aceste cifre pe care le vehiculează Gazprom. Asta va amâna procesul. Nu poți să porți discuții pe datorii, în situația în care ele nu sunt confirmate. Și trebuie să vedem în ce măsură Moldovagaz, Consiliul de administrație de acolo vor fi cooperante în acest proces de audit, pentru că trebuie să furnizeze toată informația”, a declarat Maia Sandu.

„Cred că în următoarele săptămâni o să avem mai multă informație care este compania care va face auditul. Din câte știu eu, Guvernul nu a primit nicio informație de la Gazprom care să indice care este poziția lor pe această amânare. Guvernul are argumentele de ce așa s-a întâmplat. Nu este vina Republicii Moldova, așa că nu ar trebui să fie o problemă majoră”, a adăugat șefa statului.

Anterior, vicepremierul Andrei Spânu a declarat că Republica Moldova va procura gaz de pe piață, dacă, începând cu 1 mai, Gazprom nu va mai livra gaze naturale țării noastre, întrucât nu se va reuși realizarea auditului datoriilor Moldovagaz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: