image
Sursa foto: eiu.com

Ucraina şi-a schimbat tactica de război: ţinteşte depozitele de muniţie rusească cu arme de înaltă precizie

După ce a primit mai multe lansatoare de rachete HIMARS şi alte arme cu rază lungă de acţiune, Ucraina şi-a schimbat tactica de război, a remarcat expertul militar Petro Cernik. El este de părere că Ucraina reduce capacitatea de foc a Federaţiei Ruse, deoarece „dacă nu există proiectile, nu există lovituri de artilerie grea”.

„Există o cantitate incomensurabilă de depozite de muniţie, vorbim de zeci de mii de tone în toată Federaţia Rusă. Dar în Ucraina au apărut arme de înaltă precizie, care pot distruge aceste depozite de muniţie”, a declarat Petro Cernik.

Patru dintre sistemele de rachete M142 HIMARS au ajuns deja în Ucraina, iar Statele Unite promit să livreze alte patru la mijlocul lunii iulie. Armata ucraineană foloseşte deja HIMARS pe front. La 26 iunie s-a raportat că două posturi de comandă ale armatei ruse au fost lovite ca urmare a utilizării HIMARS, potrivit Yahoo News și Adevărul.ro.

„Aceasta este strategia şi tactica corectă, deoarece este destul de dificil şi costisitor să vânezi divizii individuale - totul este mobil, nimeni nu stă pe loc", a spus Cernik.

„Nu contează ce fel de artilerie - tractată, pe roţi, pe şenile sau pe un şasiu de maşină: faci o tragere - apoi te mişti, faci o tragere - te mişti. Noi acţionăm inexact în acelaşi mod. Şi avem în sfârşit mijloacele de a le (distruge) muniţiile la distanţe mari”.

Pentagonul a mai spus că forţele armate ucrainene folosesc cu succes noile arme livrate de Statele Unite.

comentarii: