image
Sursa foto: Getty Images

Al-Khelaifi riscă 28 de luni de închisoare pentru "vila de 5 milioane de euro cumpărată numărului 2 din FIFA"

Marţi, pe 22 septembrie 2020, procuratura din Elveţia a anunţat că solicită o condamnare de 28 de luni pentru preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, şi de 36 de luni pentru fostul număr 2 de la FIFA, Jerome Valcke, într-un proces legat de acordarea drepturilor TV.

Principalul inculpat în proces este Jerome Valcke, acuzat în două dosare în care procurorii au anchetat sursa banilor care i-au asigurat un mod de viaţă special.

Anchetatorii îl acuză pe Jerome Valcke că i-a cerut ajutorul lui Al-Khelaifi în vara lui 2003 ca să-şi cumpere o vilă de lux în Sardinia, în perioada în care beIN negocia extinderea drepturilor media pentru Africa de Nord şi Orientul Mijlociu pentru 2026-2030.

Al-Kheialifi, despre care procurorul a scos în evidenţă că este "o personalitate emblematică a fotbalului", deci poate fi un model pentru alţii, a cumpărat casa pentru 5 milioane de euro printr-o companie şi a transferat-o imediat fratelului unuia dintre apropiaţii săi, înainte de a-i fi pusă la dispoziţie lui Valcke, notează 7sur7.

Cei doi inculpaţi au evocat un acord privat între ei, fără legătură cu contractul pe care BeIN l-a semnat cu FIFA în 2014. Contract prezentat de avocaţii apărării ca fiind foarte avantajos pentru fotbal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: