image
Sursa foto: anticorupție.md

Mașina unui procuror a fost incendiată aseară: Care sunt versiunile anchetei

Mașina procurorului Pavel Vinițchi a fost incendiată noaptea trecută de o persoană neidentificată. Automobilul de model Lexus era parcat în fața blocului din sectorul Ciocana al capitalei în care locuiește omul legii.

În imaginile video de pe camerele din apropiere apare un bărbat care stropește automobilul procurorului cu un lichid după care îi dă foc. Automobilul a ars ca o torță și nu mai poate fi supus reparațiilor.

Oleg Afanasii, procurorul interimar al municipiului Chișinău, a declarat pentru anticorupție.md că în acest caz a fost pornit un dosar penal pentru distrugerea intenționată a bunurilor.Versiunea de bază a anchetei este o presupusă răzbunare în legătură cu activitatea de serviciu a procurorului Vinițchi.

„Dumnealui activează în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău și este responsabil de prezentarea acuzației de stat în instanța de judecată. Nu excludem că incidentul ar avea legătură și cu activitatea anterioră a lui Pavel Vinițchi ce ține de gestionarea dosarelor pentru traficul de droguri”, a precizat Afanasii.

Pavel Vinițchi a fost anterior subiectul mai multor investigații jurnalistice pentru că ar fi cerut mită de la presupuși traficanți de droguri. Doi dintre ei au declarat în fața camerei că Vinițchi ar fi cerut de la ei ei sume de peste 5.000 de euro pentru a nu-i pune în arest preventiv. Unul din ei susține că i-ar fi dat o sumă de bani lui Vinișchi, dar acesta nu și-ar fi onorat promisiunea, insistând asupra arestului preventiv.

Omul legii a respins acuzațiile, iar conducerea Procuraturii Generale a anunțat pornirea unei anchete de serviciu. Nu se știe care a fost finalitatea anchetei de serviciu. Pavel Vinițchi a revenit recent la Procuratura municipiului Chișinău după ce a activat o perioadă în Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale.

El a raportat în declarația de avere pentru 2019 două automobile de model Lexux fabricate în 2003 și 2008, care i-ar fi fost transmise în posesie gratuită.

Noutăţile partenerilor

comentarii: