image
Sursa foto: jurnal.md

Unii miniștri ar trebui să comunice mai mult cu cetățenii; Maia Sandu: „Aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”

Unii miniștri ai actualului Guvern trebuie să comunice mai mult cu cetățenii. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Maia Sandu într-un interviu pentru portalul Nord News.

„Cred că în acest context dificil, activitatea Guvernului poate fi apreciată ca „bine”, dar este adevărat că sunt domenii unde lucrurile s-au mișcat mai repede, în pofida capacităților mici și scăzute la ministere. Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sunt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și sunt miniștri care nu au comunicat cu oamenii, cu agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. Am fost și eu ministru. Nu din prima am înțeles cât este de importantă să mergi să comunici. Este important să asculți părerea oamenilor și doi, să poți să le explici ce faci și de ce faci. Sunt anumite probleme pe care nu poți să le rezolvi astăz,i pentru că așa e situația. Dar când mergi și le explici oamenilor, ei înțeleg. Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decât până acum”, a spus șefa statului.

Cât despre posibele remanieri în Guvern, președintele a menționat că este responsabilitatea premierului.

„Este responsabilitatea doameni prim-ministru. Este echipa ei, responsabilitatea ei. În momentul în care trebuie să se facă o remaniere, ea este cea care trebuie să o anunțe. Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”, a mai spus președintele.

Amintim că la 8 iulie a fost revocat de către premierul Natalia Gavrilița ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu. Noul ministru al Agrciulturii a fost numit Vladimir Bolea

Noutăţile partenerilor

comentarii: