image
Sursa foto: SpaceX via AP

Racheta Starship a companiei SpaceX a aterizat cu succes, în primul test în care nu a mai explodat

Ultima versiune a rachetei SpaceX (SN15) a urcat la peste 10 kilometri deasupra Golfului Mexic înainte de a se roti și a coborî orizontal în timpul celor șase minute de zbor. Puțin înainte de aterizare, racheta și-a schimbat poziția pe verticală.

Un mic incendiu a izbucnit la baza rachetei de 50 de metri înălțime, la scurt timp după aterizare, dar comentatorul lansării a explicat că acest lucru este obișnuit atunci când se lucrează cu combustibil pe bază de metan și că inginerii încă mai lucrează la câteva corecții de design.

Luna trecută, NASA a selectat Starship pentru a dezvolta modulul lunar care va aseleniza astronauți în următorii ani, într-un contract de 3 miliarde de dolari, scrie Biziday.

Musk vrea să combine tehnologia rachetei Starship cu o altă rachetă, Super Heavy, pentru a crea un sistem complet reutilizabil pentru explorarea sistemului solar.

Produsul final va avea 120 de metri înălțime și capacitatea de a transporta 100 de tone metrice pe orbita Pământului, pentru a ajuta la realizarea obiectivului lui Musk de a stabili o colonie pe Marte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: