image
Sursa foto: jurnal.md

Episcopul Marchel îndeamnă bălțenii la un marș anti-LGBT, mințind că homosexualii ar „invada” duminică, 19 iunie, Bălțiul

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel și-a mințit în Duminca Mare enoriașii că pe 19 iunie, străzile orașului Bălți vor fi „invadate” de reprezentanții LGBT și a îndemnat locuitorii să vină în dimineața acestei zile în fața Catedralei din Bălți pentru „a ține piept acestei invazii”.

„În numele păstrării neprehănitei curățeniei sufletești a copiilor noștri, dar și a noastre, a maturilor, vă îndemn la 19 iunie, anul acesta, la orele 09:00, să vă prezentați cu toții în piața Catedralei (…) ca să respingem, să ținem piept acestei invazii fără de rușine care se vrea petrecută. Haideți cu toții împreună să le spunem: „Plecați de la noi, rătăciților! Nu vrem să avem ceva comun cu voi nici măcat tangențial. În această zi să nu rămână nimeni indiferent sau inactiv, pentru că, în caz contrar, devine într-un fel complice sau părtaș la petrecerea acestui păcat”, a spus episcopul în adresarea sa către enoriași, citat de Nord News.

Primarul de Bălți, Nicolae Grigorișân a negat că vreo organizație ar fi depus vreo solicitare pentru a organiza un astfel de eveniment.

„Nu am recepționat nicio cerere de organizare a unui marș, în afară de cea a Eparhiei Ortodoxe care vor face pe 19 iunie o procesiune”, a spus Grigorișin.

Și Angelica Frolov, activistă pentru drepturile persoanelor LGBT și membră GENDERDOC-M, a spus că nu planifică niciun eveniment la Bălți în această zi.

Amintim că episcopul Marchel a figurat în centrul mai multor scandaluri, în calitate de agent electoral și susținător al partidelor pro-ruse din Republica Moldova. Nu a condamnat invazia rusă din Ucraina și la 9 mai și-a afișat panglica negru-oranj, simbol al invaziei armatei ruse, interzis pe teritoriul Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: